Политика | 1 Октября, 2023

Сунак заперечує відправлення своїх військ в Україну

Свежие новости: Сунак заперечує відправлення своїх військ в Україну

Великобританія зараз не відправлятиме своїх військових інструкторів в Україну. Про це заявив прем'єр-міністр Ріші Сунак.

Про відправку британських військових до України напередодні заявив міністр оборони Британії Грант Шаппс. Проте сьогодні Сунак заперечує цю інформацію. З його слів, його підлеглого просто неправильно зрозуміли.

"Я думаю, що про це було спотворено інформацію. Те, що міністр оборони говорив, – що цілком можливо одного разу в майбутньому ми проводитимемо частину цього навчання в Україні. Але це те, що стосується довгострокової перспективи, а не тут і зараз", – пояснив голова британського уряду.

Він також сказав, що британські солдати можуть брати безпосередню участь у бойових діях в Україні.

"Те, що ми робимо, - це навчання українців. Ми робимо це тут, у Великій Британії. Це те, чим усі мають пишатися, тому що це приносить величезні зміни", - каже Сунак .

Нагадаємо, що після візиту до Києва минулого тижня Шеппс також повідомив, що говорив із президентом України Володимиром Зеленським про можливу роль ВМС Великобританії у захисті комерційних судів від російських атак у Чорному морі. Обидва кроки ознаменували б значну ескалацію участі Великої Британії у захисті України від російської агресії, зазначає британське ЗМІ.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты