Политика | 12 Января, 2024

Сунак приїхав до України підписати "історичну угоду" із Зеленським

Свежие новости: Сунак приїхав до України підписати

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак приїхав до Києва 12 січня, щоб підписати "історичну угоду" з президентом України Володимиром Зеленським. Велика Британія стане першою країною G7, яка пішла на такий крок.

Про це повідомляється на офіційній сторінці прем'єр-міністра Великобританії Ріші Сунака у Twitter.

 
 

"Сьогодні прем'єр-міністр (Великої Британії, Ріші Сунак - ред.) та президент (України, - ред.) Володимир Зеленський підпишуть історичну Угоду про безпеку між Великою Британією та Україною, ясно даючи зрозуміти, що ми завжди підтримуватимемо захист України та її народу. Велика Британія стане першою країною G7, яка зробила це", - йдеться в заяві.

Пакет допомоги для України

Велика Британія також оголосила про найбільший пакет оборонної підтримки України з початку війни на суму 2,5 млрд фунтів стерлінгів.

"Це включає виробництво тисяч військових дронів, що дозволить продовжувати захищати українців і давати відсіч російським загарбникам", - уточнюють у прес-службі прем'єра.

Крім того, Лондон додатково профінансує "зміцнення енергетичної інфраструктури України від подальших атак Росії", а також виділить додаткові 18 млн фунтів стерлінгів для доставки гуманітарної допомоги на лінію фронту в Україні.

"Від початку цього конфлікту британський народ підтримував Україну. Ця підтримка не ослабне", - констатують у заяві.

Фінансування навчання англійській мові в Україні

У свою чергу, Україна просуватиме англійську мову в країні для стимулювання економічного зростання та дипломатичних зв'язків.

"Велика Британія допоможе у цьому, надавши додаткове фінансування та ресурси для навчання англійської мови", - уточнюють у прес-службі.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости