Криминал | Первомайск, 8 Марта, 2024

Суд взяв під варту жительку Первомайська, яка працювала на російську пропаганду

Свежие новости: Суд взяв під варту жительку Первомайська, яка працювала на російську пропаганду

В Миколаєві Центральний районний суд арештував жительку Первомайська, підозрювану в поширенні матеріалів, що виправдовують збройну агресію рф проти України.

Про це повідомили в прес-службі суду.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала жительку Первомайська, яка дистанційно працювала на колаборантку Тетяну Монтян. Для її телеграм-каналу підозрювана готувала псевдонаукові дописи про війну в Україні. Вона намагалась максимально «відбілити» повномасштабне вторгнення рф, називаючи його «вимушеною реакцією кремля».

Їй оголосили про підозру в закликах до зміни меж територій України, а також у виправдовуванні збройної агресії рф (частина 1 статті 110, частини 2 і 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України).

“Жінка розмістила на своїй сторінці в забороненій соціальній мережі «Однокласники» відеофайл, який містив заклики одного з російських політиків на зміну меж територій або державного кордону України. Окрім цього, підозрювана неодноразово поширювала на своїй сторінці відеофайли, що містили виправдовування збройної агресії проти України”, - розповіли в суді.

На судовому засіданні підозрювана заявила, що планувала зберегти відеофайли для власного користування, водночас, через “брак навичок роботи в соціальній мережі поширила відеозаписи для широкого загалу”. Слідча суддя Галина Подзігун ухвалила застосувати до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без застави.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты