Происшествия | 5 Февраля, 2024

Суботня атака по енергоінфраструктурі Кривого Рогу була однією із найбільш масованих

Свежие новости: Суботня атака по енергоінфраструктурі Кривого Рогу була однією із найбільш масованих

Атака на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу в ніч на суботу, 3 лютого, була однією із найбільш масованих за рік.

"Енергетики повертають енергопостачання споживачам на Дніпропетровщині. В ніч на 3 лютого його перервала атака російських дронів по високовольтним енергетичним об’єктам. Відновлювальні роботи були непростими: оскільки після атак знижується надійність живлення пошкодженого енерговузла, ремонтним бригадам довелося протягом дня двічі повертати світло споживачам в регіоні. Зараз роботи як в магістральних, так і в розподільчих мережах ще тривають, але енергоживлення вже відновлено", — йде мова у повідомленні.

В "Укренерго" зазначили, що енергетикам вдалося значно мінімізувати наслідки дронових атак, навіть в конкретному енерговузлі, завдяки підготовці до всіх можливих сценаріїв влітку.

"Фактично, це були перші відключення після повітряних атак з початку опалювального сезону, який ми пройшли на дві третини. Вчорашня атака на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу – вже третя за тиждень і одна із найбільш масованих за рік. Це нагадування про те, що ворог ніколи не полишав спроб відновити енергетичний терор, який почався ще у 2022 році. Завдання росіян зрозуміле — терор проти мирних громадян, створення проблем для індустрії та економіки", - додали в компанії.

Як відомо, в ніч на суботу у Кривому Розі через удар безпілотника було знеструмлено дві котельні і 7500 абонентів. Енергетики міста вводили графіки аварійних відключень за алгоритмом, що був минулого року під час блекаутів.

Пізніше ввечері через перевантаження мереж деякі райони Кривого Рогу, а також навколишні 5 громад залишилися без електропостачання.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости