Политика | 28 Сентября, 2022

США виділяють Україні військову допомогу на $1,1 мільярд

Свежие новости: США виділяють Україні військову допомогу на $1,1 мільярд

Міністерство оборони США в середу оголосило про виділення Україні нового пакету військової допомоги у розмірі 1,1 мільярда доларів, до якого, зокрема, входять 18 високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS.

Крім 18 HIMARS та боєприпасів до них, до пакету входять: 150 броньованих високомобільних багатоцільових колісних машин (HMMWV); 150 тактичних машин для буксирування озброєння; 40 вантажівок та 80 причепів для перевезення важкого обладнання; два радари для безпілотних авіаційних систем; 20 багатофункціональних радарів; системи протидії безпілотним літальним апаратам; тактичні системи захищеного зв'язку, системи спостереження та оптики; обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів; бронежилети та інше польове спорядження; фінансування підготовки, технічного обслуговування та змісту.

«Це оголошення є початком процесу укладання контрактів на надання Україні додаткових пріоритетних сил та коштів у середньо- та довгостроковій перспективі», – уточнюють у Пентагоні.

Як відомо, про наміри США виділити Україні 1,1 мільярда доларів військової допомоги стало відомо напередодні.

На початку вересня Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні для протидії російському вторгненню вартістю $675 мільйонів. До нього увійшли додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS) та чотири 105-мм гаубиці, а також 36 000 снарядів для них.

На сьогодні Сполучені Штати надали загалом понад 16,2 мільярда доларів військової допомоги Україні для її боротьби з Росією.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты