Общество | Вознесенск, 18 Июля, 2017

Співпраця служби зайнятості з Державною службою України з питань праці

Свежие новости: Співпраця служби зайнятості з Державною службою України з питань праці

На тему «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці» днями у Вознесенському міськрайонному центрі зайнятості пройшов семінар за участю зареєстрованих безробітних, державного інспектора праці Івана Олександровича Гусарова та керівника центру зайнятості Ірини Володимирівни Ларченко.

Державний інспектор праці Івана Гусаров ознайомив присутніх із поняттями «торгівля людьми», «сучасне рабство». Учасники дізналися про форми та методи вербування, експлуатації людини, небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти. Тема була цікавою та актуальною через активну міграцію людей. Більшість безробітних мали досвід роботи за кордоном, тому активно ставили інспектору проблемні для них запитання. Також присутні були проінформовані про діяльність міжнародних організацій, які допомагають постраждалим від торгівлі людьми, консульських установ України за кордоном та мали змогу переглянути тематичний відеоматеріал. 

Ірина Ларченко розповіла про стан ринку праці, умови праці, вимоги до претендентів на вакантні робочі місця, про переваги легального працевлаштування в межах країни та поза її межами, а саме відповідно до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль. Присутні були ознайомлені з належною процедурою працевлаштування за кордоном. Також обговорювались нові сучасні технології, які використовує служба зайнятості у своїй роботі, зокрема увагу присутніх зосередили на сервісі «Електронна черга», можливості створення відео-резюме, проведення скайп-співбесіди з роботодавцями з метою прискорення працевлаштування.

Учасники семінару отримали буклети, що містять корисні поради для тих, хто зібрався за кордон та контактні дані Міжнародних організацій по протидії торгівлі людьми. Тісна співпраця з соціальними партнерами різних інституцій, у тому числі й державної інспекції з питань праці допомагають забезпечувати права та гарантії громадян у відповідності до конституційного права на легальну працю, а роботодавцям застосовувати працю найманих працівників без порушень норм чинного трудового законодавства.

Источник: //voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты