Криминал | Николаев, 4 Июля, 2023

Спецназ поліції затримав миколаївське «добровольче формування», яке грабувало херсонців

Свежие новости: Спецназ поліції затримав миколаївське «добровольче формування», яке грабувало херсонців

Поліцейські Херсонщини затримали організовану групу з 12 учасників, які під виглядом добровольчого формування скоювали тяжкі та особливо тяжкі злочини на території Херсонської області.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.

У Херсоні затримання провели співробітники управління карного розшуку при силовій підтримці підрозділу КОРД. Підозрювані діяли під видом одного з добровольчих формувань територіальної громади Миколаєва.

У травні до обласної лікарні доставили 32-річного херсонця з осколковими пораненнями від вибухів. Під час огляду медики встановили, що поранення спричинені внаслідок підриву двох гранат РГД.

Зі слів потерпілого, невідомі люди у військовій формі утримували його проти волі в одному з домоволодінь у селі Станіслав. Також чоловіка залякували, катували та хотіли вбити, кинувши гранати, які вибухнули.

“Слідчі з’ясували, що на деокупованій території Херсонської області підозрювані вчиняли розбійні напади на помешкання громадян. Вони проникали до житлових будинків, погрожували господарям вогнепальною зброєю та заволодівали майном”, - повідомили в поліції.

У фігурантів провели 12 обшуків, під час яких вилучено: 7 одиниць автоматичної зброї, 2 одиниці нарізної, 8 гранат, 1 гранатомет, 7 одиниць холодної зброї, понад 3500 набоїв різного калібру. Були вилучені засоби зв'язку, техніка, чорнові записи, документи, 2 транспортні засоби, на яких переміщувалися учасники групи, а також викрадене майно потерпілих.

Наразі суд обрав затриманим запобіжні заходи: 6 учасників угрупування поміщені в умови слідчого ізолятора, ще 6 перебувають під цілодобовим домашнім арештом.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости