Общество | Николаев, 12 Мая, 2018

Сотні учасників забігу, державні нагороди та ключі від автобуса: миколаївці відзначили Олімпійський день

Свежие новости: Сотні учасників забігу, державні нагороди та ключі від автобуса: миколаївці відзначили Олімпійський день Сотні учасників забігу, державні нагороди та ключі від автобуса: миколаївці відзначили Олімпійський день

У суботу, 12 травня, у всіх регіонах України проходять спортивно-масові заходи з відзначення Всесвітнього Олімпійського дня. 

У Миколаєві свято зібрало сотні учасників – дошкільнята, учні шкіл, студенти, вихованці спортивних закладів, чемпіони і призери Олімпійських ігор, чемпіонатів світу і Європи, люди з обмеженими фізичними можливостями, військовослужбовці, ветерани та аматори спорту цього дня стали однією великою Олімпійською сім’єю.  ФОТО.

Привітав усіх присутніх Олімпійський чемпіон зимових ігор 2018 року Олександр Абраменко. «Хочу всіх привітати з Всесвітнім Олімпійським днем, побажати міцного здоров’я, всім спортсменам -високих спортивних досягнень, і щоб наша область завжди залишалася на вершині спортивного руху у всьому світі», - сказав він.

Заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Євген Шевченко від імені голови Олексія Савченка привітав учасників спортивного забігу та гостей свята.  «Я з великим задоволенням вітаю усіх від себе особисто та від голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка з Всесвітнім Олімпійським днем. Бажаю вам всього найкращого , міцного здоров’я, бо ви знаєте, що у здоровому тілі – здоровий дух. Миколаївська обласна державна адміністрація завжди піклувалася та буде піклуватися про спорт і про спортсменів, наш Олімпійський чемпіон (ред. Олександр Абраменко), наш Параолімпійський чемпіон (ред. Максим Яровий), наші чемпіони Європи, наші Чемпіони світу – це наша гордість. Сьогодні тут стоїть автобус, який був куплений за кошти обласного бюджету, і ми передаємо його для нашої школи вищої спортивної майстерності. Це лиш крапля того, що ми збираємося зробити в цьому році», - сказав Євген Шевченко.

Заступник голови ОДА вручив ключі від автобуса директору школи вищої спортивної майстерності Миколі Суслову. Транспортний засіб буде використовуватися для перевезення спортсменів на змагання.

Всесвітній Олімпійський день став чудовою нагодою, аби вручити державні нагороди миколаївським спортсменам, яких відзначив Президент України Петро Порошенко.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено Георгія Петкова – особистого тренера срібного призера Дефлімпійських ігор з греко-римської боротьби Віктора Антипенка та бронзового призера Дефлімпійських ігор з вільної боротьби Віталія Корепанова.

Орденом «За заслуги» І ступеня нагороджено Віталія Корепанова - бронзового призера Дефлімпійських ігор з вільної боротьби.

Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено Віктора Антипенка - срібного призера Дефлімпійських ігор з греко-римської боротьби.

Опісля офіційної частини відбувся символічний забіг, у якому взяли участь заступник голови Миколаївської ОДА Євген Шевченко, в.о. начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Віктор Гінкул, заступник Миколаївського міського голови Юрій Андрієнко, начальник управління з питань фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради Олег Машкін, депутат обласної ради Надія Іванова, керівники  спортивних закладів, видатні спортсмени та тренери, військовослужбовці.

У наступних забігах участь взяли люди з обмеженими фізичними можливостями, вихованці дошкільних закладів, школярі різних вікових категорій, студентство, аматори та ветерани спорту.

Усі переможці отримали подарунки, учасники подарували присутнім гарний настрій та заряд бадьорості!

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости