Общество | Вознесенск, 2 Июля, 2019

"Сонячний скандал" - жителі мікрорайону Болгарки виступили проти встановлення сонячних панелей поряд із житлом

Свежие новости: "Сонячний скандал" - жителі мікрорайону Болгарки виступили проти встановлення сонячних панелей поряд із житлом

Цього тижня надійшла інформація про начебто незаконне встановлення сонячних батарей поблизу так званого "селища Виноградне", що на мікрорайоні Болгарка.

Під час спілкування із головою Бузької ОТГ, Заволока Юрієм Юрійовичем, з'ясувалось, що питання відведення даної земельної ділянки площею 22 га вирішувалося на місцевому рівні ще з 2018 року. Встановлення панелей проводиться згідно визначеної законодавством процедури, із дотриманням необхідних меж.

 
 

"Усі документи, дозволи, плани відповідають  чинному законодавству, межі дотримані. Жодної норми закону щодо встановлення сонячних панелей не порушено, - наголосив Юрій Юрійович.

 

В своєму коментарі голова підтвердив, що конфлікт між жителями таки існує,  саме через те, що вони остерігаються шкідливого впливу цих сонячних батарей на здоров'я тварин і людей, а також побоюються, що ці панелі не дадуть змоги проганяти худобу.

Вчора відбулась зустріч жителів цього району з очільником Бузької ОТГ,  представник жителів вул. Виноградна і Мирна висловив загальне невдоволення таким сусідством. Голова ОТГ в свою чергу намагався пояснити, що така діяльність є вигідною та позитивною для цих громадян, але це їх не переконало. Питання ставилось досить категорично, тож наразі анонсовано зустріч жителів з самими інвесторами, які хочуть встановити такі батареї. Вони і пояснять людям плюси такої конструкції.

 

Источник: 05134

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты