Политика | 16 Июля, 2023

Солдати ЗСУ поводяться на полі бою краще за НАТО, — Танасов про свій досвід миротворця у Косово та Іраку

Свежие новости: Солдати ЗСУ поводяться на полі бою краще за НАТО, — Танасов про свій досвід миротворця у Косово та Іраку

Збройні Сили України станом на липень 2023 року не відповідають стандартам НАТО, бійцям не вистачає відповідної керівної та комунікативної ланки. Однак, солдати української армії сьогодні на полі бою показують себе краще ніж бійці країн НАТО.

Про це в інтерв’ розповів військовий з Миколаєва, передовий авіаційний навідник, старший лейтенант Сергій Танасов.

Військовому довелося побувати на полі бою в Іраку, Ліберії та Косово, а сьогодні Сергій Танасов захищає Україну на Півдні. 

Під час місії у Косово чоловік усвідомив, що Україна має бути в НАТО – побачив якість забезпечення, злагодженість на усіх рівнях, ставлення в альянсі до кожного бійця. Однак, за словами військового, дещо в Україні сьогодні все ж на рівень вище. 

— Солдати вже переплюнули – я вам скажу так. Ми краще зараз на полі бою поводимось, морально-психологічний стан бійця Збройних Сил України набагато вищий, ніж той, який я бачив за кордоном, — розповів військовий.

Сергій Танасов вважає, що після перемоги безпекову ситуацію в Україні мають контролювати іноземні миротворчі місії. За його словами, на кордоні з Україною варто поставити закордонних миротворців.

— Тому, що нам треба буде трохи розвантажити армію в плані чисельності, бо зараз дуже багато людей призвано. І гарантом того, що не буде знов перетину, це вже будуть миротворці. Але це все буде скоріш за все після підписання капітуляції, репарації – не знаю, що там буде з Російською Федерацією. Щось вони попідписують і зайдуть миротворці, — наголосив Сергій Танасов.

В досить негативному ключі чоловік відзивається про ООН та запевняє, що ні в якому разі не можна допустити, аби миротворчі сили формували там. 

Військовий працював з різними миротворчими місіями: У 2004-му році служба в Іраку, у 2008-2010 роках — у Ліберії, у 2012-2013 — у Косово. 

— ООН – ми знаємо, кожен зробив висновок, що таке ООН, і місії в них теж такі. KFOR (Міжнародні сили з підтримки миру в Косово – прим.) – було дуже цікаво, тому що ми працювали з різними контингентами іноземними, з військовими з НАТО дуже співпрацювали так тісно, — згадав Сергій Танасов.

 
 
 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости