Общество | Николаев, 26 Января, 2018

Сьогодні в Миколаєві відбудеться покладання квітів до пам’ятника Героїв Небесної сотні

Свежие новости: Сьогодні  в Миколаєві відбудеться покладання квітів до пам’ятника Героїв Небесної сотні

29 січня о 12:00 год до Дня пам’яті Героїв Крут та 100-річчя бою під Крутами відбудеться покладання квітів до пам’ятника Героїв Небесної сотні (сквер Ради Європи, вул. Садова).

Для довідки:

29 січня 1918 року на залізничній станції Крути під селищем Крути та поблизу села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва, 18 км на схід від Ніжина відбувся Бій під Крутами. Цей бій тривав 5 годин між загоном з київських курсантів і козаків "Вільного козацтва", що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків та 4-тисячним підрозділом Червоної гвардії.

Захисники української державності отримали переконливу військову перемогу. Наступ ворога було зупинено і здійснено організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. Російсько-більшовицькі нападники втратили боєздатність на чотири дні. Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Брест-Литовський договір, який врятував молоду українську державність.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты