Политика | Баштанка, 5 Декабря, 2023

«Сьогодні пріоритетом для всіх нас є підтримка ЗСУ та відновлення громад», – начальник Баштанської РВА

Свежие новости: «Сьогодні пріоритетом для всіх нас є підтримка ЗСУ та відновлення громад», – начальник Баштанської РВА

Близько 30 мільйонів гривень виділено з бюджетів усіх рівнів району на підтримку українських захисників. Про це сьогодні, у понеділок, 4 грудня, на брифінгу повідомив начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів.

«Плануючи мирне життя, ми розуміємо, що без всебічної підтримки захисників не досягнемо певних результатів. З районного та місцевих бюджетів направлено майже 30 млн грн на допомогу ЗСУ. Я хотів би подякувати всім тим, хто сьогодні ці рішення прийняв – 12 територіальних громад та район. Це вкрай важливі рішення для нашої спільної Перемоги!» – сказав Владислав Дмитрів.

Окрім фінансової підтримки Сил оборони України, у Баштанському районі приділяють увагу і відновленню населених пунктів. Найбільше руйнувань від обстрілів зазнали три територіальні громади: Широківська, Снігурівська та Березнегуватська, котрі перебували на лінії фронту.

«Відповідно до Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій з використанням електронної публічної послуги «є Відновлення» станом на кінець листопада подано 834 заяви, з них – опрацьовано 526. З позитивним рішенням – 433 заяви на суму понад 38 млн грн. Втім, є і проблемне питання, пов'язане з документацією на пошкодженні домогосподарства. Деякі громади рішенням виконкомів затвердили місцеві програми «Турбота» та виділили кошти на вироблення документів для пільгових категорій населення, аби люди змогли отримати державну компенсацію на відновлення будинків», – зазначив начальник Баштанської РВА.

До слова, під час повномасштабної агресії росії проти України в районі пошкоджено понад 4800 об'єктів приватної власності. Дві лікарні та шість навчальних закладів зруйновані вщент. Державним, обласним та місцевим коштом вони частково відбудовуються. Ці роботи заплановані й на 2024 рік.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости