Общество | Снигиревка, 22 Мая, 2017

Снігурівчан попередили, що за несанкціонований полив присадибної земельної ділянки їм загрожує штраф до 12 тисяч гривень

Свежие новости: Снігурівчан попередили, що за несанкціонований полив присадибної земельної ділянки їм загрожує штраф до 12 тисяч гривень

Адміністрація комунального підприємства «Снігурівський комунальник» повідомляє, що мешканці Снігурівки, які користуються послугами з централізованого водопостачання без приладів обліку (водолічильників) та які мають у своїй власності присадибні земельні ділянки мають сплачувати за їх полив.

Згідно Правил користування системами централізованого водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених 27.06.2008р. наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України за №190 (зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 07.10.2008 р. за № 936/15627) Вами здійснюється оплата за спожиту воду без приладу обліку (водолічильника) згідно санітарних норм споживання із розрахунку 3,5 м3 води на 1 проживаючу особу.

Тобто Вами здійснюється оплата лише за водоспоживання для власних потреб кожного члена Вашої сім’ї (приготування їжі, миття посуду, купання тощо).

Проте, здебільшого у належних Вам домоволодіннях є в наявності також і присадибні земельні ділянки, полив яких Ви з певною періодичністю все ж таки здійснюєте, але оплату за її полив взагалі не проводите.

Згідно рішенням виконавчого комітету Снігурівської міської ради від 25.04.2012 року за № 99 по місту Снігурівка був затверджений та встановлений розрахунок оплати за полив мешканцями міста Снігурівка належних їм присадибних земельних ділянок  із розрахунку 186,48 грн. на місяць за кожну 1 сотку наявної у них присадибної земельної ділянки.

В разі виявлення контролерами комунального підприємства факту проведення Вами несанкціонованого (без оплати) поливу належної Вам присадибної земельної ділянки, до Вас у відповідністю з вимогами п.3.3, 3.4 Правил користування системами централізованого водопостачання та водовідведення в населених пунктах України затверджених 27.06.2008 р. наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України за №190 (зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 07.10.2008 р. за № 936/15627), якими передбачено, що у разі виявлення безоблікового водокористування виробник послуг (в даному випадку комунальне підприємство «Снігурівський комунальник») має право виконувати розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 метра/секунду та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу за останній 1 календарний місяць, можуть бути застосовані штрафні санкції, які в залежності від діаметру труби, з якої здійснювався Вами несанкціонований (без оплати) полив належної Вам присадибної земельної ділянки, можуть становити до 12 000 грн.

Враховуючи все вищевикладене та з метою упередження нікому не потрібних непорозумінь та уникнення застосування комунальним підприємством передбачених чинним законодавством досить значних штрафних санкцій, які можуть досить суттєво вплинути на матеріально-фінансовий станолвище кожного мешканця, комунальне підприємство «Снігурівський комунальник» звертається до всіх мешканців міста Снігурівка, які користуються послугами з централізованого водопостачання без приладів обліку (водолічильників) та які мають у своїй власності присадибні земельні ділянки з проханням провести оплату за полив наявної та належної Вам присадибної земельної ділянки із розрахунку 186,48 грн. на місяць за 1 сотку наявної у Вас присадибної земельної ділянки.

Зі свого боку комунальне підприємство «Снігурівський комунальник» гарантує, що в разі проведення оплати мешканцем міста, який користуються послугами з централізованого водопостачання без приладів обліку (водолічильників) та який має у своїй власності присадибні земельні ділянки поливу наявної у нього присадибної земельної ділянки, жодних претензій до даної особи з боку комунального підприємства виставлятися не буде.

 

Источник: snigyrivka.info

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты