Политика | 6 Декабря, 2023

Снайпери контррозвідки СБУ розповіли, як з рекордної дистанції ліквідували російського офіцера

Свежие новости: Снайпери контррозвідки СБУ розповіли, як з рекордної дистанції ліквідували російського офіцера

У Херсонській області снайпери СБУ В'ячеслав Ковальський і його напарник побили світовий рекорд, знищивши окупанта на відстані в 3,8 кілометра.

Куля летіла приблизно 9 секунд, постріл побив попередній світовий рекорд більш ніж на 250 метрів. Попередній рекорд належав канадському снайперу ССО під час війни в Іраку в 2017 році. Тоді влучний постріл відбувся на відстані 3535 метрів.

В'ячеслав Ковальський - автор рекордного пострілу. Він відбувся 18 листопада. Переглянувши відео десятки разів, снайпер переконаний, що постріл став смертельним для ворога.

- Я думав, що росіяни тепер знатимуть, на що здатні українці. Нехай сидять вдома і бояться, - сказав Ковальський.

Військові контррозвідки СБУ кажуть, що постріл стався через річку в Херсонській області. Вони зайняли позицію і спостерігали за групами російських окупантів, які рубали дрова. Близько полудня з'явилася група з п'яти військових, і Ковальський помітив, що один із них проводив інструктаж. Це був офіцер.

Напарник Ковальського взявся за роботу. Він узяв лазерний далекомір і вирахував відстань до окупантів. Також обладнання дозволило визначити вітер і метеорологічні дані. Був сильний вітер, який змістив би кулю на 61 метр убік. Після цього військовий визначив усі дані для пострілу, зокрема фактор обертання Землі.

Було ухвалено рішення зробити пробний постріл. Споттер повідомив, що Ковальський промахнувся. Вони помилилися з визначенням швидкості вітру. Після перезарядки снайпер прицілився ще раз.

- Ти маєш стріляти негайно, бо вітер постійно змінюється, - сказав напарник.

Снайпер навмисно цілився вище цілі, тому що сила тяжіння впливатиме на політ кулі. Також зазначається, що куля знизилася десь на 100 метрів. Вона влучила в офіцера рф, той упав і на цьому відео завершується.

На думку військового, куля влучила в грудну клітку або живіт. Ковальський використовував особливу кулю. Вона має більшу гільзу, яка містить більше вибухової речовини, що прискорює швидкість польоту.

"В'ячеслав Ковальський і його напарник - не звичайні снайпери. Ковальський десятиліттями перемагав у змаганнях зі стрільби на довгі дистанції в Європі та Північній Америці. Свого напарника В'ячеслав зустрів на подібних змаганнях в Україні. В'ячеславу вже 58 років. Снайпери додають, що вони не шкодують, що вбивають окупантів", - ідеться в публікації.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты