Политика | 9 Января, 2024

Сили оборони вже почали використовувати злиту інформацію про ВПК окупантів

Свежие новости: Сили оборони вже почали використовувати злиту інформацію про ВПК окупантів

ГУР МО підтвердило інформацію про отримання 100 гігабайт секретних даних з російського підприємства ООО «Специальный технологический центр» (СТЦ). Сили оборони вже почали використовувати вказані дані для посилення оборонозадтності.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Як відомо, раніше про злиття вказаних даних повідомив журналіст Дмитро Карпенко. В обмін на інформацію росіяни попросили допомогти покинути росію. Вказана операція почалася з середини грудня.

Російське підприємство СТЦ перебуває під санкціями з 2016 року. На його потужностях виробляють військове обладнання та техніку, що використовується армією рф у війні проти України. Зокрема, на СТЦ виготовляють БПЛА «Орлан» різних модифікацій, цілу низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, інші військову продукцію.

Масив переданої для ГУР МО України інформації містить документацію на 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення тощо ― йдеться як про наявні, так і перспективні військові розробки. За попередніми оцінками, вартість одержаних даних може складати 1, 5 мільярди доларів.

«Це суттєвий удар по терористичній москві: вказаний архів уже використовується в цілях зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора.

Отримати закриту інформацію одного із критично важливих підприємств ВПК рф вдалось завдяки ефективній взаємодії з патріотичними представниками громадянського суспільства та медіа спільноти.

Долучитись до спротиву може кожен», - підсумували у ГУР МО.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты