Происшествия | Николаев, 28 Октября, 2023

Школи у Миколаєві залишаються цілями для росіян, - Кім

Свежие новости: Школи у Миколаєві залишаються цілями для росіян, - Кім

Школи в Миколаєві, як і раніше, залишаються цілями у російських військовослужбовців, тому поки відкрити їх для відвідування дітьми, неможливо.

Про це під час брифінгу 28 жовтня повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

-Питання дуже складне. Наразі робляться укриття, але це питання безпеки. В області працюють деякі заклади, де навчаються діти. Ми знаходимося в зоні, де будь-якої миті окупант може вдарити. Ця загроза досі існує, в тому числі через розвіддані. У чому особливість Миколаївської області? Тривалий час вона була прифронтовою, і заклади освіти використовувалися раніше, до заборони, військовими — на тиждень, навіть на два. У росіян вони всі позначаються, як цілі. Вони тупі, і іноді б'ють по цілях через півроку, коли військові звідти вже поїхали. Я знаю це, точно знаю. Тому я дуже боюся, що прийде в них якийсь новий начальник ракетних військ і скаже: мені терміново треба щось зробити! І вони вдарять по цілях, не знаючи навіть, що це. І ці цілі – це заклади освіти, - сказав Віталій Кім.

Глава ОВА додав, що справді були наміри відкрити школи в Миколаєві — були проведені наради з представниками ГУР, СБУ, і  відповідь наразі така:

- Поки що ні, трохи пізніше, - підсумував Кім.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты