Общество | Николаев, 9 Июня, 2023

Шамрай заявила, що в період війни у миколаївців загострилися проблеми з серцем

Свежие новости: Шамрай заявила, що в період війни у миколаївців загострилися проблеми з серцем

Через війну у миколаївців загострилися проблеми з серцем. Так, у 2022 році в миколаївських лікарнях буо проведено 500 ангіографій і більшість з них - це інфаркти по екстренним показанням з проведенням стентування серця.

Про це заявила начальниця управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай, передає кореспондент "ПН".

Вона повідомила, що 5 ЦПМСД з 7 заключили пакет з НСЗУ "Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги". Данний пакет заключаєтсья у випадку, коли 70% персоналу, які працюють в закладі, пройшли відповідне навчання. Ще два центри протягом липня мають заключити такі договори. Ірина Шамрай зазначила, що у нашого населення така допомога користується широким попитом, служби працюють щоденно і навіть є попередній запис для перевірки стану здоров'я.

— Тільки за 2022 рік в нас було проведено 500 ангіографій, з них 415 - це інфаркти по екстренним показанням з проведенням стентування пацієнтів, і тільки 85 - планові коронарографії, які попереджають розвиток інфаркту. За пеший квартал 2023 року вже проведено 170 ангіографій при інфарктах, якщо й надалі буде такий гострий коронарний синдром, то на кінець року матимемо не 415, а як мінімум 680. Дійсно, стан людей дуже складний, тому ми заключили цей пакет з НСЗУ. Ми розуміємо, що та ситуація, яка є в країні, постійні катаклізми через рашистів, вони здоров'я людям не додають, - заявила вона.

При цьому Шамрай відмітила, що коректних даних по смертності немає, адже порівнювати смертність за минулі роки, коли був коронавірс, та в період повномасштабної війни не можна. Однак, вона відмітила, що було 18 випадків смерті від інфаркту вдома, тому вона закликала населення вчасно звертатися за допомогою, адже міські лікарні у повному обсязі готові до надання невідкладної допомоги.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости