Криминал | Николаев, 18 Апреля, 2023

Шахраї ошукали двох жительок Миколаївщини на 336 тисяч гривень

Свежие новости: Шахраї ошукали двох жительок Миколаївщини на 336 тисяч гривень Шахраї ошукали двох жительок Миколаївщини на 336 тисяч гривень

До відділення поліції № 3 Миколаївського райуправління звернулись дві місцеві мешканки із заявами про те, що вони стали жертвами аферистів, повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Шляхом обману зловмисники із карткових рахунків привласнили понад 300 тисяч гривень 50-річної жінки та понад 36 тисяч гривень 72-річної місцевої жительки.

Зі слів заявниць, до них телефонували невідомі, які представлялися представниками банку та вказували на нібито проблеми з їхніми картковими рахунками. Так, 50-річна потерпіла, аби нібито зашкодити невідомим зняти грошові кошти з її картки, про що їй повідомив псевдобанкір, назвала особисті дані і втратила 304 тисячі гривень. За аналогічною схемою у 72-річної жительки обласного центру зловмисники заволоділи сумою понад 36 тисяч гривень.

За вказаними фактами слідчі відділення поліції № 3 Миколаївського районного управління розпочали кримінальні провадження за ознаками ч. 3 ст. 190 «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років.

Поліція нагадує, щоб уберегти себе від шахрайських дій не надавайте персональні дані незнайомцям!

У жодному разі не можна повідомляти ПІН-код та CVV2 своєї банківської карти, а також логін та пароль для доступу в інтернет-банкінг.

Не розголошуйте дані своїх персональних карток, навіть якщо вас про це просить працівник банку. Самостійно зателефонуйте у відділення або на гарячу лінію банку. Якщо фінансовій установі дійсно потрібна якась інформація, повідомте її під час особистої зустрічі в офісі.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте та одразу звертайтесь до поліції.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости