Политика | Николаев, 23 Августа, 2023

Сєнкевич заявив, що найближчим часом у кранах миколаївців не буде питної води

Свежие новости: Сєнкевич заявив, що найближчим часом у кранах миколаївців не буде питної води

Найближчим часом у кранах мешканців Миколаєва питної води не буде через проблеми з водозабезпеченням у Кривому Розі після підриву Каховської дамби.

Про це сказав міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

«Кілька тижнів тому я дійсно казав, що незабаром у кранах миколаївців буде питна вода. Тоді була така надія, але зараз ситуація ускладнилася. Тому поки це неможливо. Ми ж змінили місце водозабору і тепер пов’язані з водоймами Дніпропетровщини. А в Кривому Розі великі проблеми з водою після підриву Каховської ГЕС», - сказав Сєнкевич.

За його словами, нещодавно стало відомо: щоб заповнити водойму у Кривому Розі, треба спустити воду з тамтешніх гірничозбагачувальних комбінатів (ГЗК) в Інгулець. А оскільки Миколаїв використовує воду, яка подається через зрошувальні системи, пов’язані з Інгульцем, то рівень солей у нас знову збільшиться в кілька разів.

Мер також наголосив, що брати воду у тому місці річки Дніпро, де знаходиться насосна станція Миколаєва, наразі неможливо через те, що росіяни обстрілюють його з мінометів.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты