Экономика | 11 Января, 2020

Що зміниться для ФОПів у 2020 році: Пояснення Нацбанку

Свежие новости: Що зміниться для ФОПів у 2020 році: Пояснення Нацбанку

 

У Національному банку України пояснили, що змінять нові норми порядку відкриття та закриття рахунків фізичних осіб-підприємців, якими, окрім іншого, заборонили витрачати кошти з бізнес-рахунків на особисті потреби.

Як зазначають у Нацбанку, заборона на використання бізнес-рахунку для власних потреб існувала і раніше. Новими змінами Нацбанк лише уточнив цю заборону.

«Національний банк не вносив змін по суті, а лише уточнив норму про порядок використання поточних рахунків ФОП», — повідомили у Нацбанку.

Там уточнили, що перерахувати кошти на свій особистий рахунок з бізнес-рахунку ФОПи можуть після сплати всіх податків та зборів і лише у разі відсутності заборгованості за податками перед державою.

«Після сплати податків, зборів та інших платежів, передбачених, зокрема, Податковим та Господарським кодексами України, ФОП мають право перерахувати кошти з таких рахунків на власні поточні рахунки, відкриті для власних потреб. Кошти з рахунку ФОП на рахунок для власних потреб перераховуються  після  підтвердження про сплату податків та зборів або відсутність заборгованості за ними», — зазначають у НБУ.

Уточнені зміни щодо заборони на використання бізнес-рахунків для власних потреб мають сприяти боротьбі з тіньовими операціями, вважають у Нацбанку.

Нацбанк також нагадує, що за порушення норми про заборону на використання підприємницького рахунку для особистих, а не бізнесових, потреб передбачене покарання, яке визначатиме Державна податкова служба.

Джерело: hromadske.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости