Политика | 20 Июля, 2022

Що загрожує чоловікам, які виїхали за кордон та не повернулися до України під час війни

Свежие новости: Що загрожує чоловікам, які виїхали за кордон та не повернулися до України під час війни

Чоловіки призовного віку, які виїхали під час війни за кордон і не повернулися додому, повинні підпадати під відповідальність. Проте в Україні її не встановлено.

За словами юриста Ростислава Кравця, у нашій країні не передбачено відповідальності за неповернення до України під час військового стану. Законопроект, який би карав порушників, намагаються ухвалити народні депутати. Проте запровадження такого закону не відповідатиме нормам Конституції.

"Щодо змусити чоловіків повернутися, то насправді це не лише порушення Конституції, а й порушення логіки. Адже надходження в Україну фінансів від працівників починає перевищувати надходження від експорту", - наголосив юрист Ростислав Кравець.

Окремо він наголосив, що зараз в Україні де-факто немає будь-якої кримінальної чи адміністративної відповідальності для чоловіків, які виїхали з держави до 24 лютого і досі не повернулися.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости