Спорт | 30 Марта, 2023

Ще одна європейська країна скасувала турнір з фехтування через допущення росіян і білорусів

Свежие новости: Ще одна європейська країна скасувала турнір з фехтування через допущення росіян і білорусів

Данія слідом за Німеччиною відмовилась приймати змагання за участю спортсменів з країн-агресорок.

Федерація фехтування Данії вирішила скасувати міжнародний турнір у Копенгагені через рішення Міжнародної федерації фехтування (FIE) допустити російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань.

Про це повідомив голова організації Ян Сільвест Єнсен.

"Ми дійшли висновку, що, на жаль, не можемо приймати ці змагання. Ми не можемо зробити це за нинішніх умов, коли до участі допустили російських і білоруських спортсменів", – цитує Єнсена видання BT.

Він також зазначив, що Данія готова до потенційних наслідків через відмову прийняти турнір, серед яких ризик втратити право на проведення змагань на постійній основі.

"Для фехтувальників це означає, що для відбору на Олімпіаду їм доведеться більше їздити на інші турніри, а це передбачатиме більші витрати. Для Данії це означатиме ризик втрати подальших турнірів. Ми ризикуємо більше не приймати міжнародні змагання у Данії на дорослому рівні", – сказав Єнсен.

На початку березня Міжнародна федерація фехтування (FIE) ухвалила рішення повернути росіян і білорусів до міжнародних змагань, незважаючи на повномасштабну війну, яку РФ за підтримки Білорусі продовжує вести в Україні.

Це викликало обурення світової спільноти. Через скасування "бану" спортсменів країн-агресорок Німеччина відмовилася приймати Кубок світу з фехтування з жіночої рапіри, який був запланований на початок травня 2023 року.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты