Криминал | Николаев, 27 Июня, 2022

СБУ затримала ексдепутата міськради, який працював на спецслужби рф і розробив концепцію «Миколаївської народної республіки»

Свежие новости: СБУ затримала ексдепутата міськради, який працював на спецслужби рф і розробив концепцію «Миколаївської народної республіки»

Колишній депутат міської ради Миколаєва готувався до приходу «руского міра» та за завданням російських спецслужб розробив концепцію «Миколаївської народної республіки», яка надалі мала «приєднатися» до рф.

Про це повідомили у СБУ.

Чоловік підготував документальне, правове та суспільно-політичне обґрунтування для створення фейкової республіки в межах області.

Згідно з вилученими у нього під час обшуку документами, Миколаївщина мала заявити про вихід з-під юрисдикції та державно-адміністративного складу України, проголосивши себе «МНР».

А потім перейти російською мовою, отримати власну державну символіку - герб, прапор та гімн. Час існування «МНР» - виключно в період «спеціальної військової операції» Росії, а потім псевдоутворення клопотало б про включення до складу Росії. Натомість ворог пообіцяв агенту одну з керівних посад у разі захоплення області.

Також одним із завдань було підготувати за своїм особистим підписом як корінного жителя Миколаєва звернення до влади росії «про готовність переважної настроєної частини миколаївців до від'єднання області від України та приєднання до братнього народу посії».

Крім того, фігурант надавав інформацію щодо розташування Збройних Сил України та державних установ на території Миколаєва.

У ході санкціонованого обшуку вилучено беззастережні докази його причетності до протиправної діяльності, а саме: листування з представниками спецслужб росії; російська та радянська символіка; особисті нотатки щодо створення та діяльності так званої «МНР».

Наразі зловмисника затримано та повідомлено про підозру за частиною 2 статті 111 КК України («Державна зрада»).

У Миколаївській обласній прокуратурі додали, що підозрюваний нині є завідувачем кафедри одного з вишів Миколаєва, доктором наук державного управління, кандидатом політичних наук.

Підозрюваний за завданням куратора розробляв концепцію перетворення «нової вільної Миколаївської області» з урахуванням специфіки регіону та прорахунків, які мали місце при створенні «ДНР»/«ЛНР», складав перелік необхідних управлінських посад та проводив роботу з пошуку «надійних» кандидатів на їхнє заняття.

За виконану роботу він має отримати грошову винагороду.

Суд уже обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою.

За інформацією«Преступности.НЕТ», затриманий - ексдепутат Миколаївської міської ради від ПСПУ Наталії Вітренко Сергій Шубін.

Шубін працював завідувачем кафедри гуманітарних дисциплін Миколаївського інституту права НУ «Одеська юракадемія». 2021 року з його викладацькою діяльністю також виник конфлікт - під час спілкування зі студентами він заявляв, що організації «Л/ДНР» не є визнаними терористичними організаціями.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости