Криминал | 20 Апреля, 2023

СБУ заарештувала газ компанії Новинського

Свежие новости: СБУ заарештувала газ компанії Новинського

СБУ заарештувала активи колишнього народного депутата Вадима Новинського на понад 144 млн гривень. Про це повідомляється на сайті спецслужби у четвер, 20 квітня.

«Накладено арешт на 18 млн кубометрів газу, який компанії проросійського олігарха Вадима Новинського зберігали у сховищах АТ "Укртрансгаз" і намагалися відчужувати на користь третіх осіб, щоб уникнути санкцій РНБО», - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, щоб уникнути санкцій РНБО, Новинський перереєстрував власні газодобувні підприємства на кількох афілійованих осіб, які безпосередньо пов'язані з Росією. Для реалізації схеми він залучив підконтрольних приватних нотаріусів та державних реєстраторів. Втім, співробітники СБУ викрили злочинну операцію та заблокували її.

У рамках кримінального провадження за статтею про допомогу державі-агресору (ст. 111-2 КК України) тривають слідчі дії щодо встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты