Политика | 13 Октября, 2022

СБУ викрила депутата «ОПЗЖ» та двох колаборантів, які «здали» окупантам учасників опору в Лимані та на Херсонщині

Свежие новости: СБУ викрила депутата «ОПЗЖ» та двох колаборантів, які «здали» окупантам учасників опору в Лимані та на Херсонщині

Співробітники Служби безпеки України викрили депутата від «ОПЗЖ» та ще двох колаборантів, які «здавали» учасників спротиву у Лимані та Херсонській області.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Під час розслідування співробітники СБУ зібрали докази вини зловмисників у злочинах проти державної безпеки України.

Повідомляється, що у деокупованому Лимані контррозвідка Служби безпеки затримала місцеву мешканку, яка добровільно погодилася співпрацювати з агресорами.

Встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення вона закликала людей підтримати загарбників. За це окупанти запропонували їй очолити так зване «управління праці та соцзахисту населення» у тимчасово захопленому місті. Також вона допомагала агресорам збирати дані на учасників АТО, які мешкали на території міста.

Ще одного колаборанта затримали у деокупованому Нововоскресенську на Херсонщині. Затриманим виявився керівник місцевої окупаційної адміністрації.

Зловмисник агітував за підтримку загарбників, намагався змусити селищних освітян співпрацювати з ними, а також «здавав» українських активістів, зокрема учасників руху опору.

Крім того, СБУ задокументувала колабораційну діяльність так званого першого заступника військово-цивільної адміністрації тимчасово окупованого міста Олешки Херсонської області. До того він був депутатом місцевої ради від забороненої партії «ОПЗЖ».

Зрадник приєднався до агресорів після захоплення частини регіону. Він допомагає їм у матеріально-технічному забезпеченні, зокрема, постачав оргтехніку до окупаційної адміністрації. Також він підписує незаконні доручення щодо виконання московських вказівок у захопленому місті.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты