Криминал | 15 Мая, 2023

СБУ на Харківщині накрили інформаторів РФ: шукали дані про контрнаступ ЗСУ

Свежие новости: СБУ на Харківщині накрили інформаторів РФ: шукали дані про контрнаступ ЗСУ

Служба безпеки затримала ще двох поплічників агресора під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області.

Як йдеться у повідомленні СБУ, зловмисниками виявились знайомі між собою чоловік та жінка з Вовчанська, які приховано збирали інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони у прикордонному районі.

Також вони фіксували наслідки російських ракетно-артилерійських обстрілів регіону. Отриману інформацію передавали своєму родичу, який проживає в РФ.

"Розвіддані потрібні були окупантам для планування та підготовки повторних повітряних ударів по українських об’єктах", - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження і затримали обох зловмисників під час виконання ними ворожого завдання. У ході обшуків у затриманих виявлено мобільні телефони, які вони використовували для листування з росіянами.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу ("несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану").

Зловмисники перебувають під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости