Политика | 13 Сентября, 2022

СБУ ліквідувала російську агентурну мережу у Донецькій і Кіровоградській областях

Свежие новости: СБУ ліквідувала російську агентурну мережу у Донецькій і Кіровоградській областях

У результаті слідчо-оперативних дій у Донецькій і Кіровоградській областях нейтралізовано російську агентурну мережу. Зловмисники збирали розвіддані про дислокацію і переміщення підрозділів ЗСУ у напрямку прифронтових районів сходу України.

Про це повідомляє СБУ.

У затриманих виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами таємного листування з представниками спецслужб рф. Так, на Донеччині ворожі агенти розвідували позиції українських захисників поблизу Краматорська і Дружківки.

«Насамперед їх цікавили дані щодо кількості особового складу і техніки Збройних сил України. Зібрані відомості зловмисники передавали окупантам через анонімні Телеграм-канали, вказуючи точні геолокації на електронних картах з текстовим описом об’єктів», - йде мова у повідомленні.

За даними слідства, ворожими поплічниками є двоє місцевих жителів, які були завербовані агресорами після початку повномасштабного вторгнення для розвідувально-підривної діяльності на сході країни.

Ще одного агента рф затримано у Кропивницькому. Він наносив на Google maps координати про маршрути переміщення українських військ через територію регіону. Ці відомості він переправляв через месенджери своїм родичам у рф, які контактували зі спецслужбами країни-агресора.

Наразі слідчі СБУ повідомили всім трьом затриманим про підозру. Зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заходи із викриття російської агентури проводили співробітники Служби безпеки Донецької та Луганської областей, підрозділи СБУ Кіровоградщини за процесуального керівництва Донецької та Кіровоградської обласних прокуратур.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости