Политика | Николаев, 31 Января, 2018

Савченко запропонував встановити червоно-чорний прапор на всіх держустановах Миколаївщини

Свежие новости: Савченко запропонував встановити червоно-чорний прапор на всіх держустановах Миколаївщини Савченко запропонував встановити червоно-чорний прапор на всіх держустановах Миколаївщини

Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко запропонував винести на розгляд Миколаївської облради та органів місцевого самоврядування області питання про можливість встановлення на адміністративних будівлях державних установах області  червоно-чорний прапор.

Про це очільник області заявив на засіданні колегії облдержадміністрації.

Олексій Савченко наголосив, що 2018 рік є символічним та ювілейним – 29 січня цього року, у День пам’яті Героїв Крут, минає 100 років героїчного бою під Крутами, що відбувся під час наступу московсько-більшовицьких військ на Київ (1918) та став символом стійкості і патріотизму української молоді. Цього ж року відзначається  100-та річниця прийняття Четвертого Універсалу Української Центральної Ради (1918), який проголошував Українську Народну Республіку «самостійною, ні від кого незалежною, вільною суверенною державою українського народу», а також річниця проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

«В цьому році виповнилося 100 років від дня битви під Крутами. Я вважаю, що герої Крут – легендарні хлопці. Це наші українські 300 спартанців, про яких потрібно розповідати. Тому я звертаюся до обласної ради з пропозицією розглянути питання встановити на всіх державних закладах червоно-чорний прапор», - прокоментував Олексій Савченко.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости