Происшествия | Николаев, 16 Ноября, 2016

Самочинство в Арбузинському районі - Повернення 90-х

Свежие новости: Самочинство в Арбузинському районі - Повернення 90-х

11 вересня колишній міліціонер, полковник запасу, який раніше очолював головні посади Вознесенського підрозділу міліції в Миколаівській області, Маковський Олег Миколайович, намагався організувати рейдерський захват посівів соняшника на території Садівської сільської ради Арбузинского району за допомогую восьми осіб у військовій формі «піксель» з шевронами «УДА-18», які були озброєні автоматами та пістолетами.

Про це на сторінці в Facebook повідомив волонтер Василій Шелемба.

Все почалося надвечір. Маковський О.М. найнявши комбайн «Дніпро» та камази з причепами, вирушив у поле косити соняшник, який належав мені. Я, почувши наміри цієї людини, визвав наряд поліції. Коли я з батьком приїхав на поле, комбайном вже було викошено близько одного гектару соняшника. Разом з нами приїхала і оперативна група. Вона зупинила комбайн та почала опитування сторін.

З моєї сторони було надано всі необхідні документи, які вказували на те, що посіви соняшника належали мені. Цікаво те, що начальником оперативної групи був Чуприн В., який є зятем Маковського О.М. Це наводило на думку, що цей грабіж було заплановано заздалегіть.

Співробітники поліції, провівши деякий час на полі, не побачили ніяких злочинів у діяннях цих людей, та поїхали, залишивши на полі двох патрульних, мотивуючись терміновим викликом до Ощадбанку. При цьому поліція не звернула уваги на те, що військові були в нетверезому стані, і знаходилися у військовій машині з номерним знаком «18 УДА 8» на полі, а не в зоні АТО.

Поліція також не провела огляд всередені авто, де знаходилась зброя. Доречі, поліція мала змогу скласти постанову за ст. 130 КоАП України на водія цого воєного авто, а також на Маковського О.М, який також приїхав на автомобілі «Шкода» в нетверезому стані.

Тим часом на поле почали з’їзджатися люди з села. Близько дванадцятої години ночі Маковський О.М. дав команду «Работаем!». Комбайнер завів комбайн та почав косити соняшник. Мій батько, побачивши це, перегородив йому шлях, ставши своїм авто з включеними фарами перед комбайном на відстані 5-10 метрів. Але комбайнер навмисно, піднявши жатку, почав наїзджати на автомобіль, в якому знаходився батько. Співробітник поліцї, зреагувавши, підбіг і намагався зупинити комбайн, махаючи руками, але комбайнер не звертав на нього уваги і продовжував їхати вперед на авто з включеною жаткою.

Він вдарив авто, протянув його 5 метрів, не дивлячись на те, що там знаходилась людина. Люди в воєній формі, стоячи на сходинках комбайна, в той час кричали «Дави гада!» Всі селяни почали бігти до комбайна, щоб зупинити все це, але один з військових вистрілив зі зброї їм під ноги. Згодом почали з’ їзджатися поліцейські машини, прибула і щвидка допомога, яка забрала мого батька у лікарню.

Поліцейських авто було дуже багато, але ні один із спевробітників поліції не затримав військового, який стріляв.

Вже під ранок прибув спецзагін швидкого реагування МВС. Було проведенго обшук військових, але зброї не було знайдено, тому що її вивезли ще вночі. Було лише знайдено патрон від автомата Калашнікова. Згодом все затихло. Начальник поліції Братського району відпустив людей у формі УДА.

Слідчий поліції Арбузинського району Македонець І. І. не побачив ніякого злочину в кримінальній справі, яка була відкрита по моїй заяві. В одностороньому порядку, не сповістивши потерпілого, він відпустив комбайн, який був заарештований по даній справі. Македонець І. І. чомусь не допускає до розгляду даної справи адвоката потерпілого. Начальник Арбузинського відділу прокуратури Довбня М. В. подав до суду три клопотання про арешт мого урожаю заднім часлом, порушуючи тим самим закон.

Замість того, щоб розслідувати злочин про рейдерський захват, навмисний наїзд комбайном на авто мого батька, слідчий, не виконуючи свої посадові обов’язки, проявив великий інтерес до насіння соняшника, який я виростив. Я вважаю, що цьому «кумівству та сватівству» треба ставити край. Тільки ми, прості люди, мусимо заставити цю прогнившу систему працювати!

 

Источник: nikpravda.com.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости