Происшествия | 5 Апреля, 2023

Румунські аграрії планують заблокувати пункт пропуску Ісакча

Свежие новости: Румунські аграрії планують заблокувати пункт пропуску Ісакча Румунські аграрії планують заблокувати пункт пропуску Ісакча

 

Фермери Тульчинського повіту планують заблокувати пункт пропуску «Ісакча», на знак протесту проти великих поставок неоподаткованого зерна з України.  Про це повідомляють румунські видання DobrogiaNews та Radio Romania Constanta.

Румунські фермери планують акцію протесту на 7 квітня, повідомляють румунські видання DobrogiaNews та Radio Romania Constanta.

Фермери у Румунії, а також Болгарії незадоволені рішеннями Єврокомісії щодо безподаткового імпорту українського зерна.

За словами румунських виробників сільгосппродукції, вони були вимушені знизити ціни на зерно, але не змогли його продати. Причина — транспортна логістика була орієнтована на перевезення з України, і склади та термінали у портах на Чорному морі були заблоковані.

31 березня Польща, Румунія, Болгарія, Словаччина та Угорщина підписали спільний лист до Єврокомісії, у якому вимагають:

  • розділити на румунській митниці потоки сільгосппродукції, залежно від походження, враховуючи транзитні шляхи для України;
  • забезпечити простежуваність імпорту завдяки суворому контролю якості та уникненню двозначностей щодо походження продукції;
  • терміново призупинити тарифні пільги ЄС від 30 травня 2022 року та повернути базовий митний збір.

Пункт пропуску через румуно-український державний кордон з поромним сполученням «Орлівка-Ісакча» – перший пункт пропуску вздовж українсько-румунського кордону по лінії Дунаю, і він має стратегічне значення для обох країн.

Переправа відкриває транспортний коридор Україна-Південна Європа. Пропускна здатність переправи складає близько 200 одиниць вантажного автомобільного та 500 одиниць легкового транспорту, пасажиропотік – близько 1500 осіб.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости