Общество | Николаев, 20 Мая, 2023

Розмінування потребує майже 30 відсотків території Миколаївської області — начальник ОВА

Свежие новости: Розмінування потребує майже 30 відсотків території Миколаївської області — начальник ОВА Розмінування потребує майже 30 відсотків території Миколаївської області — начальник ОВА

На Миколаївщині станом на 19 травня 754 тисячі гектари потребують обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів, це становить 30 відсотків від загальної площі області. З них необхідно перевірити на замінування близько 288 тисяч гектарів сільськогосподарських земель та 140 кілометрів узбережжя.

Про це під час українсько-американського форуму повідомив начальник ОВА Віталій Кім.

За словами очільника ОВА, розмінування — одна з найважливіших тем для Миколаївщини.

"Вже зараз у нас працюють сім світових організацій з гуманітарного розмінування. Працює ДСНС, поліцейські та військові. Протимінну діяльність здійснюють 48 піротехнічних груп та 21 група з проведення гуманітарного обстеження територій. За що я безмежно дякую кожному та кожній", — сказав Віталій Кім.

Також, зі слів Кіма, існує нагальна потреба в обстеженні та розмінуванні акваторії області.

"На це підуть роки. Тому треба залучати якнайбільшу кількість організацій та компаній. Сьогодні було встановлено багато контактів, є ті, хто вже готовий долучатися до процесу розмінування в нашій області", — зазначив Віталій Кім.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости