Общество | Вознесенск, 18 Июля, 2018

Роздільний збір сміття у Вознесенську. Нове дихання?

Свежие новости: Роздільний збір сміття у Вознесенську. Нове дихання?

За ініціативи міського голови Віталія Лукова розпочато новий пілотний проект зі збору та переробки сміття в місті. Проект реалізується за співпраці з місцевим бізнесом. Так, громадська організація «Агентство економічного розвитку» розпочала проект по школах із збору пластикової тари. Для його реалізації компанія ТОВ «Тріо 2015» виготовила спеціальні контейнери для збору сировини, яку фірма буде приймати, а кошти за цю сировину віддаватимуться в фонд проекту.

В процесі реалізації проекту громадської організації у керівництва міста та бізнесу виникла ідея, а що якщо встановити такий контейнер на території одного з ОСББ міста, а кошти від реалізації зібраної сировини передавати цьому ОСББ для здійснення його господарської діяльності? Таким чином в сортуванні сміття будуть зацікавлені усі мешканці міста, адже їхня невелика робота винагороджуватиметься приємним зовнішнім виглядом будинку, в якому вони живуть.

ТОВ «Тріо 2015» за власний кошт встановило контейнер для збору побутової пластикової тари та передали його у використання ОСББ «Обережний». Тепер дане ОСББ має можливість заробляти на смітті, яке раніше усі мешканці будинку просто викидали. Це невеликі кошти, але ОСББ тепер має додатковий ресурс для мілкого ремонту чи придбання необхідних матеріалів.

Якщо пілотний проект буде вдалим, то розглядатиметься можливість його розширення на інші ОСББ.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости