Политика | Николаев, 18 Февраля, 2023

Російський окупант, якого раніше схопили під Миколаєвом, після обміну вдруге потрапив до полону ЗСУ

Свежие новости: Російський окупант, якого раніше схопили під Миколаєвом, після обміну вдруге потрапив до полону ЗСУ

Російський окупант Олександр Фоменко, який минулої весни здався до полону українським військовослужбовцям в Галицинівці під Миколаєвом, після першого обміну знову пішов воювати та був схоплений українськими воїнами.

Про це в четвер, 16 лютого, розповів омбудсмен Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону.

Окрім Олександра Фоменко, вже вдруге потрапив в полон до воїнів ЗСУ ще один російський військовий – Руслан Вальяшин. 

За його словами, це може вказувати на недоукомплектованість підрозділів російських бойовиків.

— Вони вже були в полоні, їх повернули і вони вдруге потрапили в полон. Це показник того, що навіть тих, кого повертають, Росія знову відправляє на фронт. Там шалене недоукомплектування живою силою. Вони всіх намагаються одразу відправити на передов, – підсумував Лубінець.

Як відомо, 4 березня у Галицинівці під Миколаєвом військовослужбовця РФ Олександра Фоменка взяли до полону ВСУ. Тоді він кинув автомат і здався до полону зі словами: «Не хочу вбивати мирних людей». А під час спілкування з матір’ю телефоном він назвав армію Росії фашистами. 

На пресконференції 19 березня 2022 року, військовополонений росіянин Олександр Фоменко розповів, що він служив у Криму. Він звернувся до всіх російських матерів і до всіх, хто зараз знаходиться в Росії:

— Вийдіть на вулиці, не бійтеся нашого уряду, не бійтеся нікого. Вони проти натовпу не попруть. Так, вони затримають 10-20 тисяч осіб, але вас більше. Ви всі можете вийти і просто зупинити цей хаос, що діється зараз в Україні. Тут страждають мирні жителі, – закликав він.

Російських матерів він також закликав зателефонувати своїм родичам-військовослужбовцям і попросити їх повернутися з України в Росію.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты