Политика | 15 Марта, 2023

Росіяни за місяць наступу змогли захопити менше 0,04% території України, — аналітики

Свежие новости: Росіяни за місяць наступу змогли захопити менше 0,04% території України, — аналітики

У ході довгоочікуваного наступу в лютому Росія змогла захопити менш ніж 0,04% української території, втративши при цьому тисячі військових та важливу техніку.

Про це повідомляє видання Business Insider із посиланням на підрахунки Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики повідомили Insider, що згідно з картографічними даними, у період з 31 січня до 28 лютого Росія змогла захопити 0,039% території України. Це еквівалентно приблизно 233,94 квадратних кілометрів.

За даними моніторингової групи War Mapper, Росії в лютому вдалося збільшити площу захоплених територій на 85 кв. км, що дорівнює 0,01% площі України.

В ISW сказали виданню, що обидві цифри досить малі, а причиною їхньої відмінності може бути «маленький прорахунок». Але зрештою дві цифри точно відображають обмежений стан територіальних завоювань РФ.

— Росія отримала цю крихітну ділянку землі, втративши тисячі солдатів і втративши військову техніку, – зазначає видання.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости