Политика | 11 Сентября, 2023

Росіянам заборонили в'їжджати до ЄС на авто

Свежие новости: Росіянам заборонили в'їжджати до ЄС на авто

У Єврокомісії підтвердили трактування санаційного законодавства, згідно з яким у росіян, які в'їжджають до ЄС, можуть відібрати авто, смартфон, ноутбук та інші цінні речі.

Про це йдеться в опублікованому роз'ясненні. 

У документі зокрема вказується, що якщо росіяни в'їжджають на власному автотранспорті, то за нормативами ЄС це вважатиметься нелегальним імпортом. Відповідно, такий транспорт буде конфіскований незалежно від того, з якими цілями і на який термін ввозиться транспортний засіб.

Крім цього, у громадян РФ можуть вилучити косметику, зубну пасту, туалетний папір, валізи, ноутбуки та мобільні телефони.

Жителям Росії, які бажають в'їхати до ЄС, заборонено ввозити косметику, валізи, сумки, рюкзаки, гаманці, ряд предметів одягу, ноутбуки, фотоапарати, мобільні телефони, вироби зі шкіри та хутра, напівдорогоцінне та дорогоцінне каміння. Водночас заборона не поширюється на золоті прикраси для особистого користування фізичними особами, які подорожують до ЄС.

На запитання, чи можуть громадяни РФ тимчасово, наприклад, з туристичною метою привозити з собою в ЄС особисті речі та транспортні засоби, які перебувають у списку санкцій, у Єврокомісії відповіли негативно.

Єврокомісія нагадала, що мета санкцій – значне ослаблення російської економіки та позбавлення РФ найважливіших ринків для її продукції та суттєве обмеження можливостей вести війну. Тому будь-яка інша інтерпретація санкційного законодавства позбавила б ці заборони сенсу та створила значні можливості для їхнього обходу, вважає відомство.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости