Общество | 7 Апреля, 2020

Різновиди та переваги касетних стелажів для металопрокату

Свежие новости: Різновиди та переваги касетних стелажів для металопрокату Різновиди та переваги касетних стелажів для металопрокату

Зберігання листового металу в умовах складських приміщень або цехів промислових підприємств є досить складним завданням, яке поєднує кілька основних параметрів. Система зберігання листів повинна забезпечувати ефективність використання корисного простору складу або виробничого приміщення, а також бути зручною при частих вантажно-розвантажувальних роботах, безпечною для персоналу та обладнання.

Склад листового металу повинен мати достатню місткість, а наявне в ньому обладнання повинно відповідати вимогам міцності та зручності розміщення. Найбільш поширеним складським обладнанням в даному випадку є касетні стелажі для металопрокату, які можна замовити на заводі КРАНКОМПЛЕКТ на сайті https://krankomplekt.com/nestandartnoe/stelazh/

Дані конструкції забезпечують зручне горизонтальне зберігання листового металу на виробництві. Стелаж може виготовлятися як по вже існуючим типовим проектам, так і під індивідуальні потреби замовників.

Застосування та переваги стелажів

Касетні стелажі від заводу КРАНКОМПЛЕКТ використовуються для зберігання або буферного накопичення на виробничій ділянці біля металообробного обладнання. Також конструкції гарантують зручність складування великого об'єму матеріалу на центральному складі підприємства, що використовує листовий метал, або дистриб'ютора, що реалізує металопрокат.

 

Касетні стелажі мають такі переваги:

  • грамотне та раціональне використання площі складу, що дозволяє вивільнити дуже важливу площу виробничого приміщення;
  • скорочення кількості людей для роботи (досить одного-двох операторів);
  • скорочення часу обробки;
  • висока безпека виробничого процесу;
  • більш швидка інвентаризація та зручний доступ до перегляду наявних позицій;
  • відсутність пошкоджень листового металу при обробці та зберіганні.

Різновиди конструкцій

Існують різні види касетних стелажів, які відрізняються типом конструкції та призначенням.

Прості касетні стелажі

Призначені для компактного зберігання листового металопрокату та інших важких вантажів з навантаженням на полицю до 5000 кг. Модуль стелажів складається з двох стінок з направляючими та комплекту касет, які встановлюються краном і можуть використовуватися для внутрішньовиробничого переміщення вантажу. Касета може завантажуватися як стандартним вилковим, так і навантажувачем з чотирма вилами (для широких прольотів). Модулі можуть встановлюватися один на одного, висота стелажа обмежена лише параметрами обслуговуючої техніки. Окремі конструкції, в тому числі різної ширини, можуть встановлюватися стінка-в-стінку.

Касетні конструкції дозволяють компактно розміщувати велику номенклатуру вантажів. Касети придатні для зберігання листового матеріалу або будь-якого іншого негабаритного вантажу (у виконанні із суцільним дном). Для завантаження металопрокату рекомендується використовувати розпалетовник, який дозволяє безпечно завантажити пачку металу в касету.

 

Зберігання листового матеріалу здійснюється на полицях, які завантажуються навантажувачем або краном. Полка висувається на всю глибину, відкриваючи 100% доступ до збереженого матеріалу для відбору індивідуальних листів краном з магнітним або вакуумним маніпулятором.

Конструкції з висувними полками

Використовуються для зберігання листового матеріалу з доступом до кожного виробу для відбору індивідуальних листів за допомогою маніпулятора з вакуумним або магнітним захопленням. Для завантаження стелажа двері відкриваються, фіксуються затискними механізмами до підлоги. Відчинені двері служать напрямними для викочування полки. В даному випадку максимальне навантаження на полицю становить 3000 кг, а рекомендована висота стелажа — до 2 метрів. В даному випадку можуть використовуватися висувні полки для завантаження навантажувачем або навантажувачем і зберігання з палетою або без палети.

Стелажі зі змінними касетами

Дане рішення забезпечує ще більшу продуктивність складування листового металу. Зберігання виробів в нижній (для викочування по напрямних) та верхньої (для завантаження навантажувачем) частинах стелажа здійснюється в однакових касетах. Це дозволяє швидко змінювати артикули, виходячи з виробничих завдань. Так, у верхній частині здійснюється буферне зберігання пачок матеріалу, а в нижній розміщуються артикули для відбору індивідуальних листів.



Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты