Общество | Южноукраинск, 23 Февраля, 2024

Рік тому на війні з рф загинув южноукраїнець Віктор Бабич

Свежие новости: Рік тому на війні з рф загинув южноукраїнець Віктор Бабич

В Южноукраїнській громаді Віктора Бабича добре знали як людину з активною життєвою позицією, підприємця і депутата міської ради. Відважний воїн геройські загинув рік тому, 17 жовтня 2022 року, рятуючи своїх побратимів.

https://юж-ньюз.com.ua/archives/181412/віктор-бабич-попередив-дружину-ми-йде

Бабич Віктор Володимирович народився 7 лютого 1983 року в смт. Костянтинівка Арбузинського району Миколаївської області. У 1998 році успішно закінчив Костянтинівську ЗОШ, був старанним, відповідальним учнем. У 2001 році здобув освіту у професійно-технічному училищі №2 м. Южноукраїнська за професією електрогазозварник, після чого здобув вищу освіту за напрямком «Правознавство». З 8 листопада 2001 р. проходив військову службу на посадах командира відділення, заступника командира взводу, 3 квітня 2003 р. йому присвоєно звання старшого сержанта, посадова кваліфікація – заступник командира бойової машини. З 9 січня 2007 р. розпочав проваджувати самостійну незалежну діяльність з продажу та монтажу металопластикових вікон та дверей. З початку антитерористичної операції на сході України у 2014 році підтримував українських військових та допомагав їм обмундируванням.

З часом посилювалось бажання до кращих змін у місті, тому пішов на вибори і 25 жовтня 2015 року став депутатом Южноукраїнської міської ради VII скликання. Ініціював багато заходів з покращення життєдіяльності міста. Був розробником багатьох рішень, зокрема, міської програми «Фонд міської ради на виконання депутатських повноважень», яка продовжує діяти і сьогодні та надає змогу допомагати всім сферам розвитку: і освітній, і медичній, і оздоровлення нужденних мешканців міста.

Віктор Бабич завжди допомагав людям, ніколи не залишався осторонь від проблем, займав активну громадянську позицію. Був відповідальним, веселим батьком для трьох дітей, забезпечував їхній всебічний розвиток. Чудовий, романтичний та люблячий чоловік для дружини. Обожнював відпочинок на природі, подорожі до інших країн, зокрема для того, щоб перейняти досвід успішних країн та втілити у нас. Життєрадісний, амбітний, цілеспрямований Віктор, завжди прагнув до всього кращого.

З моменту повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, Віктор на добровільних засадах вступив до територіальної оборони Южноукраїнської міської територіальної громади. 20 червня 2022 р. був призваний до Збройних Сил України. Через активну позицію, відповідальність та шановне ставлення побратимів до нього був призначений на посаду командиpа бойової машини – командиpа відділення. Як зажди всім допомагав, так і на війні продовжував допомагати з усіх питань.

24 серпня 2022 р. старший сержант Бабич був нагороджений командиром військової частини, полковником, за сумлінне виконання службових обов’язків, проявлену особисту мужність та героїзм, стійкість та рішучість при виконанні військового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя під час заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії росії та з нагоди 31-ї річниці Дня незалежності України.

17 жовтня 2022 р. після зміни місця дислокації на передовій, дізнавшись про прильоти, в результаті чого були поранені побратими, Віктор одразу погрузив їх в автомобіль і перевіз для надання медичної допомоги. Після того, як почув, що на попередній позиції залишилися ще поранені, поїхав за іншими рятувати та потрапив під мінометний обстріл… Побратими називають його мужнім Героєм і безмежно вдячні за відвагу. 



Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости