Политика | 1 Августа, 2022

РФ заздалегідь підготувала могили для загиблих в Оленівці, — Bellingcat

Свежие новости: РФ заздалегідь підготувала могили для загиблих в Оленівці, — Bellingcat

Росіяни щонайменше за тиждень до вибуху в Оленівській колонії викопали на території могили для поховання українських військовополонених. 

Про це заявив засновник проєкту журналістських розслідувань Bellingcat Еліот Хіггінс, опублікувавши відповідне відео з супутника у Twitter.

— Знімки з нижчою роздільною здатністю на Planet вказують на те, що зрушення ґрунту (видно внизу цього відео) сталося після 18 липня і до 21 липня в Оленівській в'язниці, — написав Хіггінс.

Раніше супутникові знімки з Оленівської колонії опублікував OSINT-дослідник Александер Олівер, зазначивши, що на знімку від 27 числа (за два дні до вибуху) могили біля північної стіни колонії ще порожні, а засипали їх 29 липня, у день вибуху.

— Якщо це могили, то це ще один доказ того, що це був заздалегідь спланований російський воєнний злочин, який, мабуть, був підготовлений за кілька днів. Звичайно, в таборах для військовополонених можуть існувати могили, які не є свідченням масштабного воєнного злочину. Але кількість можливих могил, які здаються свіжими на цих знімках, та масштаби воєнних злочинів наштовхують на думку, що це не збіг, — написав Олівер. 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты