Происшествия | 17 Октября, 2023

РФ почала найбільший за 9 місяців наступ на сході України, - британська розвідка

Свежие новости: РФ почала найбільший за 9 місяців наступ на сході України, - британська розвідка

У британській розвідці заявили, що Росія розпочала скоординований наступ на кількох напрямках на сході України, і припустили, що це буде найзначніша наступальна операція країни-агресора як мінімум із січня 2023 року.

Про вищезазначене йдеться у звіті розвідки Міноборони Британії, опублікованому у вівторок, 17 жовтня.

За даними звіту, російські війська ведуть наступ на добре укріплене місто Авдіївка Донецької області, яке з 2014 року знаходиться на лінії фронту. Авдіївка є основною перешкодою для російських військ у їхній спробі окупувати всю Донецьку область.

Розвідники зазначають, що Росія веде наступ на місто кількома бронетанковими батальйонами. При цьому українським бійцям поки що вдавалося стримувати російських окупантів, які зазнавали великих втрат у важкій техніці та особовому складі.

У британській розвідці заявили, що повільний прогрес і великі втрати під час російських наступальних дій спричинили зміну характеру повідомлень з боку РФ, яка тепер повідомляє про «активну оборону», а не наступ.

Зазначається, що захоплення Авдіївки росіянами все ще «виглядає малоймовірним» у короткостроковій перспективі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты