Политика | 18 Ноября, 2023

рф могла «заморозити» обміни військовополоненими, щоб розхитати українське суспільство, - Координаційний штаб

Свежие новости: рф могла «заморозити» обміни військовополоненими, щоб розхитати українське суспільство, - Координаційний штаб

рф може спеціально не обмінювати українських військовополонених, щоб збільшити напругу в українському суспільстві.

Таку думку висловив Петро Яценко, керівник прес-служби Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

росія і Україна фактично перестали обмінюватися військовополоненими з 7 серпня. При цьому раніше обміни відбувалися буквально щомісяця.

- Я думаю, ніхто не знає відповідь на це питання (чому росія заморозила цей процес), це треба питати у російської сторони. Ми готові обмінювати, у нас зараз військовополонених багато. Наші місця утримання заповнюються, і нам зовсім не потрібно тримати цих російських військовополонених. Ми з радістю обміняли б їх хоч завтра на наших захисників, - розповів Яценко.

За його словами, рф затягує обмін військовополоненими.

- Причини можуть бути також у тому, що росія намагається розхитати українське суспільство, намагається переконати рідних військовополонених у тому, що обміни не відбуваються через перешкоди з українського боку. Закликає до якихось масових акцій. І таким чином вони використовують військовополонених як ще один важіль впливу на українців.

- Знаходяться різні причини для того, щоб відтермінувати ці обміни, і фактично це таке гачкотворство для того, щоб цей процес сповільнити, і для того, щоб мати можливість проводити якісь кампанії пропагандистські. Ми думаємо, що це робиться саме для цього, - заявив Яценко.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости