Политика | Южноукраинск, 13 Октября, 2017

Реформи в Южноукраїнську

Свежие новости: Реформи в Южноукраїнську

Усім відомо, що держава стала на шлях реформування. Пенсійна, судова, освітня, медична – це перелік реформ, яким вже дали старт або знаходяться, як то кажуть, на виході. Що принесуть вони в наш Южноукраїнськ? Який позитив відчують мешканці нашого міста? А можливо є моменти, що викликають стурбованість?

Саме тому, за ініціативою міського голови Пароконного В.К. 12 жовтня в актовій залі школи №2 відбулась зустріч з освітянським активом та батьківською громадськістю. Зрозуміло, що тема зустрічі: «Реформування освіти. Сьогодення та перспективи», стала похідною від вже прийнятого Закону України «Про освіту», який набув чинності 28 вересня 2017 року.

В ході зустрічі начальником управління освіти Сінчуком Ю.М. був зроблений огляд-презентація змін, очікуваних в галузі «Освіта», під час якого були обговорені такі актуальні питання, як розширення повноважень закладів освіти та вчителів, зміна змісту навчальних програм, оновлення структури загальної середньої освіти, офіційне законодавче визначення інклюзивної освіти та підняття її на більший якісний рівень, можливі варіанти структури навчального року, профільного навчання в старшій школі, а відповідно і перспектив створення належної матеріально-технічної бази. Під час зустрічі відбулось знайомство з новими видами освіти, системою управління освітою; обговорені шляхи фінансової та кадрової автономії закладів освіти, право педагогів на використання різних інституцій для підвищення кваліфікації, як передумови атестації та сертифікації, механізму підвищення заробітної плати.

Звичайно не оминули і мовне питання, яке сьогодні викликало бурне обговорення, як в межах держави, так і за її межами.

Міський голова В.К. Пароконний оцінив стан освітньої галузі в місті на даному етапі, наголосив на необхідності узгоджених дій усіх учасників навчально-виховного процесу, визначив перспективи розвитку та пріоритети на шляху реформування освіти нашого міста. Було відзначено, що освітяни оперативно включились в роботу; вже підготовлено проект рішення виконавчого комітету «Про затвердження заходів щодо сприяння реформуванню галузі «Освіта» в місті» та проект рішення міської ради «Про створення інклюзивно-ресурсного центру». Після затвердження цих документів діяльність освітян на шляху реформування значно активізується.

Учасники зустрічі мали змогу задати міському голові запитання та надати пропозиції. Серед основних були наступні: про забезпечення реалізації вимог Закону України «Про освіту», про складання плану-графіку поетапного укріплення матеріально-технічної бази закладів освіти, про створення інклюзивно-ресурсного центру, про створення постійнодіючої робочої групи, до складу якої увійдуть освітяни, батьки, депутати, керівництво міста, про придбання автобусу для дітей на змагання, конкурси, фестивалі, про продовження діяльності закладів освіти в напрямку роздільного сортування відходів, про виділення житла для педагогічних працівників тощо.

Усі присутні оцінили зустріч як змістовну та конструктивну. Наголосили на необхідності тісної співпраці з батьками з метою уникнення ризиків, що можуть виникнути, а підняті питання знайшли своє відображення в резолюції зустрічі, яка була прийнята наприкінці.

Источник: yu.mk.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты