Политика | 19 Октября, 2022

Рада засудила Іран за підтримку збройної агресії росії проти України

Свежие новости: Рада засудила Іран за підтримку збройної агресії росії проти України

Верховна Рада підтримала проект постанови стосовно засудження сприяння Ісламською Республікою Іран збройній агресії російської федерації проти України.

Про це повідомляє прес-служба партії «Слуга Народу».

- Це рішуча заява, спрямована на те, щоб припинити постачання Іраном росії озброєнь. Постачаючи дрони рф, які потім використовуються проти мирного цивільного населення в Україні, Іран стає, по суті, співучасником цих злочинів, – наголосив голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Олександр Мережко.

Він розповів, що нещодавно в західній пресі з’явилася інформація, що іранські інструктори знаходяться на території окупованого Криму. Це дуже тривожна інформація, яка також свідчить про те, що Іран стає співучасником агресії росіі проти України, наголосив народний депутат «Слуги Народу».

Також, як повідомляє «Інтерфакс-Україна», Верховна Рада вимагає від Ірану продемонструвати відповідальність і готовність змінити свою політику, одним із кроків на шляху до чого могло б стати визнання відповідальності за збиття пасажирського літака «Міжнародних авіаліній України» рейсу PS752 поблизу Тегерана в січні 2020 року.

Народні депутати закликали уряд України скасувати всі чинні міжнародні договори між Україною та Іраном, які передбачали лібералізацію візового режиму, а також закликали парламенти та уряди іноземних держав-партнерів переглянути умови поїздок з Іраном.

Верховна Рада закликала уряд України внести пропозиції щодо застосування санкцій проти фізичних та юридичних осіб Ірану, причетних до постачання іранського озброєння до російської федерації.

Парламентарії також закликають уряд негайно опрацювати питання щодо розірвання дипломатичних відносин між Україною та Іраном.

Верховна Рада також рекомендує президенту та уряду негайно розпочати переговорний процес із Ізраїлем, США та Європейською комісією для вироблення ефективних заходів протидії програмам виробництва Іраном зброї масового знищення.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости