Общество | 13 Сентября, 2019

Рада підтримала закон про концесію у першому читанні

Свежие новости: Рада підтримала закон про концесію у першому читанні

За відповідне рішення проголосувало 293 депутати.

Цим законом передбачається врегулювати умови передачі державного та комунального майна у комунальну власність. Депутати сподіваються, що це дозволить підвищити інвестиційну привабливість України та дозволить залучити інвестиції в оновлення інфраструктурних проєктів, зокрема портів, аеропортів, доріг тощо.

«Механізм концесії дозволяє державі покласти на приватний сектор інвестиційні, соціальні, екологічні та інші зобов’язання на весь період концесії, при цьому зберігаючи у державній власності, як існуюче так і новозбудоване майно. Більше того, державний бюджет отримуватиме частку доходів від діяльності приватного інвестора у вигляді концесійних платежів», — йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

12 вересня в Україні офіційного оголосили конкурси на концесію перших двох морських портів — «Ольвія» та «Херсон».

14 серпня уряд затвердив умови та ухвалив рішення про початок конкурсу на передачу портів «Ольвія» та «Херсон» у концесію.

Раніше повідомлялось, що конкурс щодо передачі у концесію портів «Ольвія» та «Херсон» мали оголосити у червні 2019 року.

Нагадаємо, що закон про концесію український парламент ухвалив у першому читанні ще у квітні 2018 року.

Концесія — це форма державно-приватного партнерства, що передбачає передачу об'єктів державної власності (таких як дороги, аеропорти, підприємства тощо) у тимчасове користування приватним підприємствам.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты