Политика | 10 Сентября, 2019

Рада дала старт змінам до Податкового кодексу про детінізацію розрахунків

Свежие новости: Рада дала старт змінам до Податкового кодексу про детінізацію розрахунків

Верховна Рада України ухвалила у першому читанні та підтримала за основу проєкт закону №1073. Він передбачає зміни до Податкового кодексу щодо детінізації розрахунків у сферах торгівлі та послуг.

Відповідний законопроєкт підтримали 249 народних депутатів, ще 25 висловилися проти.

Зокрема, проєкт закону передбачає так званий "кешбек" для громадян. Це означає, що держава повертатиме частину штрафів, знятих з порушників, тим, хто про ці порушення повідомлятиме.

Крім того, законопроєкт передбачає підвищення штрафів за неоподатковані послуги до рівня 150% від вартості наданих послуг чи проданих товарів. За друге порушення підприємців штрафуватимуть у розмірі 250%. Чинне законодавство передбачає штраф у розмірі 1 гривні за перше таке порушення.

Ця ініціатива, фактично, є доповненням до законопроєкту №1073, який передбачає запуск роботи в Україні електронних касових апаратів. На думку депутатів, це допоможе вивести торгівлю товарами і послугами з тіні.

Голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев наголосив, що нині в Україні і бізнес, і громадяни, і держава зацікавлені у тому, щоб економіка була "білою".

Я переконаний, що усі ми будемо працювати на одну мету. "Кешбек" є лише одним з проявів такої політики, – зазначив Гетманцев.


Джерело: 24tv.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты