Происшествия | 7 Января, 2024

Путін видав наказ про примусове присвоєння українським дітям громадянства РФ

Свежие новости: Путін видав наказ про примусове присвоєння українським дітям громадянства РФ

Переведення дітей з однієї національної групи в іншу, якої є надання примусового громадянства дітям, є однією з ознак геноциду. Після отримання дітьми громадянства РФ буде усиновлення дітей вже як росіян, а за цим — зміна їхніх персональних даних.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«Вчора, 4 січня, президент РФ Володимир Путін підписав Наказ №11 «Про визначення окремих категорій іноземних громадян та осіб без громадянства, які мають право звернутися із заявою про прийом до громадянства Російської Федерації», — написав він.

У наказі зазначається, що діти сироти та діти, які залишилися без батьківського піклування, які є громадянами України, можуть отримати громадянство РФ за особистим рішенням Путіна без врахування всіх або окремих вимог федерального законодавства.

Заяву про вступ у таке громадянство можуть подати керівники російських організацій, в яку влаштовано під нагляд дитину.

Водночас, при заповненні анкети, навіть не зазначається інформація про місце проживання заявника, його контактні дані, а лише адреса та контакти за місцем роботи такого заявника, який може зникнути в будь-який момент.

«Вважаю, що присвоєння дітям громадянства РФ робиться для того, щоб депортованих українських дітей «юридично» не залишилось на їхній території. Тобто виходить, що за депортованих українських дітей, які наразі перебувають у російських закладах чи в російських сім’ях під опікою, можуть подати заяви про вступ до громадянства російські громадяни, які Путін буде задовольняти без будь-яких вимог», — зауважив Дмитро Лубінець.

Омбудсмен зазначив, що розуміє страшні наслідки таких дій, адже наступним кроком після отримання ними громадянства РФ буде усиновлення дітей вже як росіян, а за цим — зміна їхніх персональних даних.

«В один момент може так статися, що жодної української дитини в РФ не залишиться, адже всі вони упродовж наступних трьох місяців можуть стати росіянами. Як Уповноважений ВРУ з прав людини, буду вживати всіх необхідних заходів для реагування як всередині країни, так і на міжнародній арені. Адже переведення дітей з однієї національної групи в іншу, безумовно, якою є надання примусового громадянства дітям, є однією з ознак геноциду», — резюмував Уповноважений ВР з прав людини.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты