Политика | 26 Октября, 2022

Путін вербує колишніх афганських командос на війну проти України, — Foreign Policy

Свежие новости: Путін вербує колишніх афганських командос на війну проти України, — Foreign Policy

У зв’язку з масштабними втратами РФ в Україні кремлівський режим вирішив завербувати колишніх афганських командос, які втекли з країни після захоплення там влади терористами Талібану.

Про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на власні джерела.

За наявними даними, Москва сподівається, що навчена США легка піхота допоможе змінити ситуацію на полі бою на користь російських окупаційних сил.

Йдеться насамперед про офіцерів Корпусу командос Національної армії, який вважався «елітним» підрозділом.

У той же час, незважаючи на те, що США витратили на підготовку сил безпеки Афганістанублизько 90 мільярдів доларів, його бійці під час наступу бойовиків Талібану в 2021 році здавали свої позиції практично без бою, прагнучи якнайшвидше втекти до Пакистану.

У зв’язку з цим ефективність таких спецпризначенців проти ЗСУ викликає сумніви.

Як розповіли деякі з колишніх афганських командос, вербування, за яким, ймовірно, стоїть скандальна російська ПВК Вагнера, відбувається через WhatsApp і Signal.

Крім того, за словами одного з них, цим займаються також іранські військові, які мають у Тегерані для цієї мети спеціальне бюро.

Водночас, співрозмовник зазначає, що колишні командос не горять бажанням воювати за РФ, проте після захоплення влади в Афганістані талібами вони опинилися у досить скрутному становищі.

— Краще їх використовували б західні союзники, щоб воювати разом з українцями. Вони не хочуть воювати за росіян; росіяни — вороги. Але що ще їм робити?, — пояснив колишній офіцер.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты