Политика | 18 Июня, 2017

Путін "прокоментував" захоплення Криму

Свежие новости: Путін

Російський президент Володимир Путін розповів в інтерв'ю режисерові-пропагандистові Оліверу Стоуну про окупацію Криму.

Говорячи про анексію українського півострова, Путін заявив, що це "був вибір самих кримчан".

"Це не ми вирішили "приєднати" (окупувати - ред.) Крим, це люди, що проживають у Криму, вирішили "приєднатися" до Росії. Парламент, обраний ще за українським законом, абсолютно "легітимний" парламент Криму оголосив про "референдум". Парламент Криму проголосував переважною кількістю голосів за "приєднання" до Росії", — пояснив окупаційні дії російський президент.

"У нас не було там ніяких бойових дій, там ніхто не стріляв, ніхто нікого не вбивав", — запевняє Путін (у квітні 2014 року, під час окупації Криму, російським військовим був застрелений український майор Карачевський - ред.). 

"І якщо ми бачимо загрозу для своєї території (Путін говорив про анексований Крим - ред.)", то ми будемо захищати її "усіма доступними нам засобами", - додав глава РФ.

Як відомо, російська інтервенція до Криму — перша частина збройного конфлікту між Росією та Україною. Розпочала її в Україні Російська Федерація, щоб установити контроль над територією Кримського півострову, а саме територіальними одиницями — Севастополь та АР Крим. Парламентська асамблея ОБСЄ в ухваленій 1.07.2014 р. резолюції під назвою "Очевидне, грубе та невиправлене порушення Гельсінських принципів Російською Федерацією" визнала "неспровоковані та засновані на абсолютно безпідставних припущеннях і приводах" дії Росії "військовою агресією на догоду власним інтересам".

Наступним етапом стала війна на сході України, офіційно відома як АТО, коли українські військовики активно залучились до протистояння з російськими маріонетковими терористичними групами ЛНР та ДНР та іншими російськими диверсантами.

Додамо, інтервенція розпочата 20 лютого 2014 року із вторгенням збройних сил Російської Федерації на територію Автономної Республіки Крим як збройний етап реалізації планукерівництва Російської Федерації по встановленню окупаційного контролю над Україною. Для відвернення уваги і всупереч рішенням численних міжнародних організацій була підтримана 1 березня рішенням Ради Федерації російського парламенту на запит президента Володимира Путіна.

Самопроголошений "голова Ради міністрів АР Крим" Сергій Аксьонов звернувся до Путіна посприяти у "забезпеченні миру і спокою" на території Криму. 1 березня російський президент відправив до Ради Федерації пропозицію про введення російських військ у Крим. Обидві палати Федеральних Зборів 1 березня 2014 р. о 17:20 проголосували за введення російських військ на територію України, і в Крим зокрема. Легітимність рішення піддається сумніву.

За кілька днів до вторгнення в Україну Президент Росії оголосив позачергові загальновійськові навчання біля східних кордонів України, в яких були залучені наземні, морські та повітряні військові частини.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты