Политика | Вознесенск, 5 Июня, 2019

Проект «Зниження рівня енергоспоживання у будівлях лікарні міста Вознесенська» на фінішній прямій

Свежие новости: Проект «Зниження рівня енергоспоживання у будівлях лікарні міста Вознесенська» на фінішній прямій

2 червня в рамках Європейського тижня сталої енергії в Україні на базі Вознесенської громади відбувся виїзний прес-тур для журналістів регіональних та національних медіа. Мета прес-туру - демонстрація результатів проекту «Зниження рівня енергоспоживання у будівлях лікарні міста Вознесенська», що фінансується Європейським Союзом спільно з Вознесенською міською радою.

Про це повідомляє відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

«Взагалі ідея участі в проекті зародилася при знайомстві з проектним менеджером В’ячеславом Гусєвим у 2014 році. Далі майже рік пішов на підготовку, а потім почалася робота. Не проста, але вона взаємовигідна і дуже повчальна. Ми бачимо, що вже виходимо на фінальний етап модернізації лікарні. Сьогодні оцінимо в якому стані проект знаходиться зараз та як непросто дискутувати з підрядниками. Але цей проект дає нам сили і можливість навчитися з ними жити чесно, вимагаючи при цьому якісного результату», - розповів Віталій Луков.

На зустрічі були також присутні керівник та ключовий експерт ініціативи ЄС «Угода мерів – Демонстраційні проекти» Ян Ваандерс та Дмитро Іваненко, які поділилися досвідом роботи у Вознесенську. Також журналістам продемонстрували проекти, які вже реалізовано за допомогою цієї ініціативи в інших містах України та країнах східного партнерства.

«Мета цього проекту зробити пілотний проект з модернізації двох будівель лікарні в рамках плану дій сталого енергетичного розвитку міста, який був розроблений ще в 2008 році. Вознесенськ - одне з перших міст України, план дій якого затвердила Єврокомісія. Це дозволяє їм реалізовувати подібні проекти в своїй громаді й рухатися по цьому плану. Наразі розпочалася процедура вимірювання та верифікації результатів проекту. Нажаль, будівлі, які повністю модернізовані, не пройшли ще опалювальний сезон. Педіатрія взимку не опалювалась (там йшли будівельні роботи), а поліклініка ще не була на сто відсотків утеплена. Тож говорити про якісь чіткі результати економії зарано»,- зауважив В’ячеслав Гусєв.

Після презентації проекту учасники прес-туру змінили локацію – вже на місці мали змогу споглядати за процесом будівельних робіт у двох будівлях лікарні. Головний лікар КП «КНП Вознесенська багатопрофільна лікарня ВМР» Володимир Красьоха детально розповів про роботу з підрядними організаціями та наголосив, що саме ця лікарня є центральною для Вознесенського госпітального округу.

Крім лікарні журналісти відвідали Вознесенську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 8, в якій здійснено комплексну термомодернізацію з утепленням фасаду, заміною вікон та дверей на енергоефективні й фізкультурно-оздоровчий комплекс «Водограй», де запроваджено сучасні енергоефективні рішення – встановлено теплові та сонячні колектори для нагріву води, комбінована система опалення.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости