Общество | Вознесенск, 13 Марта, 2021

Продовжується співпраця з територіальними громадами

Свежие новости: Продовжується співпраця з територіальними громадами

Вчора, 11 березня, голова райдержадміністрації Сергій Шурабура разом з головою районної ради Спартаком Гукасяном відвідали Мостівську територіальну громаду, яку очолює Надія Бабанська.

Тема зустрічі – вивчення проблем громади та спільна робота, яка проводитиметься для їх вирішення в майбутньому, окреслення її напрямків.

Одним із головних проблемних питань є  нагальний ремонт дороги Т 15-06. Ремонт саме цього відрізку автошляху обговорювався під час візиту голови Миколаївської облдержадміністрації Віталія Кіма до Вознесенського району.

У супроводі Надії Володимирівни оглянуто проблемну ділянку дороги. Щодня цим маршрутом здійснюється підвіз дітей до школи з прилеглих сіл. Через відсутність належного сполучення, жахливий стан дорожнього покриття перевізниками відмінено рейси в Миколаїв, Одесу та Київ. Очільник громади наполягала на включенні даної дороги до плану ремонту  саме в цьому році.

Обговорено питання участі сільської ради в конкурсах проєктів  розвитку громад. Надія Володимирівна розповіла про розроблений проєкт будівництва нової школи в селі Мостове. Сільською радою  проведено моніторинг майбутньої наповнюваності класів учнями всіх шкіл громади, за результатами якого стало зрозуміло-потрібно планувати створення опорного освітнього закладу на базі села Мостове.

Попри все головною окрасою села Мостове залишається історичний парк-пам’ятка площею 28 гектарів, закладений у другій половині XIX ст. дворянином М. Ерделі. На теперішній час там проведено благоустрій  та озеленення території, насаджено троянд, створено доріжки. На території парку розташована церква Святого Миколая.  Надія Володимирівна поділилася планами  щодо розташування літнього кінотеатру в парку, а також напрацюваннями щодо створення одноденного туристичного маршруту через Крименівку – Мостове в рамках проекту посилення спроможності Мостівської та Прибузької сільських громад через співпрацю у сфері відновлення та обслуговування доріг, дорожнього покриття та інфраструктури.

Під час візиту оглянуто стан будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка зводиться на території громади,  в процесі розібралися з усіма проблемними моментами.Будівництво розпочато в 2020 році. Відтоді змінилися і тарифи на будівельні роботи, і ціни на будівельні матеріали. Окрім цього, в ході виконання робіт вносилися корективи у проєктно-кошторисну документацю. Усе це згодом склало загальну вартість проекту 12489,466 тис. грн.

«Більшість людей, які живуть у селах, потребують кращого доступу до якісних медичних послуг, тому наше першочергове завдання – створити мережу відповідних медичних закладів, щоб людям не доводилося долати десятки кілометрів до найближчої амбулаторії, а лікарі були зацікавлені працювати в селі», - наголосила Надія Бабанська.

«Зустріч була конструктивною і корисною для всіх. Зі свого боку надаватиму підтримку на підвищення рівня життя жителів громад. Це не лише продовження співпраці з Мостівською громадою, а й обмін досвідом для зміцнення потенціалу Вознесенського району в цілому», - зазначив Сергій Шурабура.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты