Политика | Вознесенск, 7 Мая, 2018

Про роботу зі зверненнями громадян в Вознесенському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Миколаївської області

Свежие новости: Про роботу зі зверненнями громадян в Вознесенському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Миколаївської області

Робота зі зверненнями громадян в управлінні спрямована на забезпечення громадянам їх конституційного права на звернення, створення належних умов для реалізації цього права відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян».

Про це повідомляє Вознесенське об’єднане управління ПФУ Миколаївської області.

Протягом першого кварталу 2018 року до управління звернулося 100 громадян, в тому числі з письмовими зверненнями – 8. У порівнянні із відповідним періодом минулого року загальна кількість звернень зросла на 34 одиниці.

На особистих прийомах керівництвом прийнято 33 громадянина. Із питань, що виникли при проведенні особистого прийому, всі вирішено невідкладно або надано вичерпні роз’яснення.  

В поточному році з метою упередження  зростання кількості звернень громадян в управлінні здійснено 14 виїзних прийомів громадян в населені  пункти за місцем проживання та роботи, на яких прийнято 59 осіб. Проведення таких заходів створює умови для  підвищення рівня правової освіти населення, роз’яснення конституційних прав громадянам, які потребують соціального захисту і підтримки.

Аналіз питань, порушених у зверненнях громадян, що надійшли до управління свідчить, що 89 відсотків стосується питань призначення та перерахунку пенсії, визначення права на пенсію, підвищення її розміру та роз’яснення діючого пенсійного законодавства і 11 відсотків – інші питання.

За телефонами "гарячих ліній" протягом першого кварталу 2018 року отримали консультації та роз’яснення 393 громадянина.

Для належного прийому громадян облаштовано чотири громадські приймальні, які працюють за принципом «єдиного вікна» і до яких протягом звітного періоду звернулося 8827 громадян. У об’єднаних територіальних громадах створено 8 пунктів обслуговування громадян. Загальна кількість наданих послуг на територіях громад складає – 616. 

Також обслуговування громадян здійснюється через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України. Кількість користувачів зареєстрованих  за 1 квартал 2018 року складає 3852.

З метою розвитку дистанційного обслуговування громадян в управлінні функціонує online-приймальня громадян із засобами програмного забезпечення «Skype», де запитувачі можуть отримати відповідь на свої питання в електронній формі.    

В управлінні створені належні умови для прийому громадян та розгляду їх звернень, здійснюється систематична та послідовна робота з інформування громадськості про важливі зміни у  процесі становлення пенсійної системи в державі, роз’яснення пенсійного законодавства. Питання щодо організації роботи зі зверненнями громадян та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи знаходиться на постійному контролі у начальника управління.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты